Schrijver en kunstenaar Kulturkünstler und Schriftsteller

   


SCHRIJVER EN KUNSTENAAR —

 

— KULTURKÜNSTLER UND SCHRIFTSTELLER

SCHRIJVER EN KUNSTENAAR

80x110cm

Ooit duwde en drukte men de mensen, als schapen of koeien, zonder lang te dralen de mijnen in, de slagvelden van de oorlogen op, de fabrieken of ook graag de kerken in.
Tegenwoordig drijft men de mensen consequent de warenhuizen in en overal naar de vakantie stranden.
Aan de vooravond van de grote milieu, klimaat, maatschappelijke en sociale crisis, rijst de dringende vraag, at men met de mensen moet doen in de nabije toekomst…. waarheen moet men ze nu drijven? Welke kant zal het opgaan?  Van de schapen en koeien weten we dat de voorgeschreven weg  altijd in de richting van de slachthuizen voert.
Hoe kan men de ijsbeer, de gorilla, de blauwe walvis of de wereldzeeën nog beschermen, zolang de kantoor bazen en politici iedere dag opnieuw, graaien en grijnzen en niet maar weten van ophouden?
Onaanvechtbaar begeleid door de hypnotische uitstraling van de media, door deze afgestomte politiek, door deze altijd aanwezige dominerende reclame-industrie  en ook voortdurend omgeven door die misdadige, altijd terugkerende leugen en bedrog, zonder ooit een een herkenbaar of vertrouwd gezicht te tonden, stroomt het geheel als een beginnende en schijnbaar alles verwoestende overstroming naar alle kanten weg: in ieder geval stinkt de zaak geweldig en verspreidt een vieze heftige geur.
Maar… wat gebeurt er met een bevolking, die alleen nog maar wordt beetgenomen, verdoofd en misbruikt?